Épületenergetikai fejlesztések

 

Kedvezményezett neve: GyapiNet Bt.

Projekt megnevezése: Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések a GyapiNet Bt-nél

Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-02017

Vissza nem térítendő támogatás összege: 6.391.128,- Ft

A finanszírozás típusa: Vissza nem térítendő támogatás

A támogatás mértéke: 55 %

A projekt befejezésének dátuma: 2022.07.21.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

 

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULÓ ENERGETIKAI FEJLESZTÉS A GYAPINET BT- NÉL

 

A GyapiNet Bt. energetikai fejlesztésre több mint 6 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat az elszámolható költségek 55%-át finanszírozta.

A projekt megvalósítási helyszíne a GyapiNet Bt. fióktelepe, a 7693 Pécs (Hird), Szövőgyár utca 20/B, hrsz. 48037/3 alatti ingatlanunk. A projekt keretében az épület homlokzati (15 cm vastagságú polisztirolhab hőszigetelő lemezzel) és tetőszerkezeti hőszigetelése (12 cm vastagságú szendvicspanel elemekkel) illetve a homlokzati nyílászáróinak cseréje valósult meg. Továbbá felújítottuk az épület fűtési rendszerét.

A fejlesztés elsődleges célja a primer energiafelhasználást és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátott mennyiségének csökkentése volt. További fontos célkitűzés volt a vállalkozásunk energiabiztonságának a jövőbeni biztosítása és költséghatékonyságunk növelése. A költségek csökkentése érdekében a homlokzati falak és a tetőszerkezet hőszigetelése valósult meg, továbbá a homlokzati nyílászárók hőszigetelt kialakításúakra cseréltük le. A projekt keretében a fejlesztések által elért primer energia-megtakarítás 303,52 GJ/év, továbbá 17,02 t/év CO2 üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkenést érünk el a fejlesztéssel.

TérképBezárás

Kapcsolat

Telefonszám

Ifj. Wágner György
+36 30 530 9669

Email

support@gyapinet.hu

Cím

7693 Pécs-Hird
Szövőgyár utca 20.