Okos csíráztató fejlesztése

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a GyapiNet Bt. 114,75 millió forint összköltségben okos csíráztató technológiát fejlesztett ki, amihez 61,64 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 

 

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.1-15-2015-00431

Elnyert támogatás összege: 60 147 500 Ft

Projekt címe: Okos csíráztató kifejlesztése

Támogatás mértéke: 52,42%

Projekt befejezési dátuma: 2018.02.28.

 

A GyapiNet Bt. széles körű tapasztalattal rendelkezik az informatikai projektek megvalósítása területén, a néhány felhasználós rendszerektől kezdve az országos, illetve nemzetközi hálózatokig egyaránt. A rendszerintegráció során a már meglévő hardver és szoftver eszközök, valamint az új eszközök és alkalmazások egységes rendszerbe foglalása, az egyes elemek illesztése, összehangolása történik. Az GyapiNet magasan képzett szerviz mérnöki és technikusi állománya gyors és megbízható szolgáltatást biztosít ügyfelei számára.

 

A projekt célja ún. okos csíráztató technológia végfelhasználók számára alkalmas, gyártásra kész formában történő kifejlesztése. A fejlesztett eszköz egy automatizált, webes interfészen keresztül monitorozható, menedzselhető csíráztató kamra, amely többek között segíthet megoldani az egyre kevesebb termőföld, valamint az egyre nagyobb élelem igénye közti problémát.

 

Az új technológia segítségével az egyéb takarmányozási lehetőségekkel szemben a csíráztatás gazdaságilag versenyképessé tehető. A rendszer segítségével modulárisan bővíthető, az elérhető cloud computing technológiákat felhasználó okos csíráztató berendezéseket hozunk forgalomba, ami a nemzetközi állattartó piacon alkalmazott sztenderdeknek megfelel, így az egyes nemzeti előírásoktól függetlenül bárhol értékesíthető. Termékkínálatával a belföldi és nemzetközi élvonal elvárásainak is teljes mértékben megfelel.

 

A GINOP-2.1.1-15 pályázat keretében több mint 61,64 millió forint európai uniós támogatás segítségével a GyapiNet Bt. az alábbi eszközöket szerezte be:

  • Műszerész esztergagép
  • 3D Összeállító munkaállomás
  • Kiszolgáló szerver
  • Műszerész marógép
  • Mérőhely állomás

 

A fejlesztés eredményeképpen a "dobozos" okos csíráztató két eltérő, modulárisan bővíthető méretben elérhető, figyelembe véve, hogy az állatállomány fajtájától (pl.: baromfi vs. szarvasmarha) és az ellátandó állomány méretéből adódóan eltérő szükségleteket kell kielégíteni.

TérképBezárás

Kapcsolat

Telefonszám

Ifj. Wágner György
+36 30 530 9669

Email

support@gyapinet.hu

Cím

7693 Pécs-Hird
Szövőgyár utca 20.